Politika kolačića

Kako bi se osigurao ispravan rad internetskih stranica electruss.hr, ponekad na se na vaše uređaje pohranjuju male podatkovne daoteke poznate pod nazivom kolačići (cookies).

Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta internet stranicama i aplikaciji. Pretraživanjem na mreži prikupljaju se informacije pomoću kolačića tijekom pretraživanja internetskih stranica.

Pomoću kolačića internetska stranica pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na internetsku stranicu. Zahvaljujući kolačićima na našoj internetskoj stranici moguće je pratiti detaljniju metriku posjećenosti internetskih stranica te time pružiti relevantniji sadržaj, kontinuirano poboljšavati sadržajne i tehničke funkcionalnosti internetske stranice, detektirati i osigurati se od rizičnog ponašanja korisnika koji mogu naštetiti internetskoj stranici i razumjeti na koji način korisnici konzumiraju sadržaj internetske stranice.

Kolačići mogu biti korišteni u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na internetsku stranicu, kako bi zapamtio vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva. Svi podaci prikupljeni putem kolačića koriste se sumirano za potrebe poboljšanja i optimalnog serviranje internetske stranice te svi kolačići koje serviramo su aninomizirani te na temelju njih ne možemo doći do osobnih podataka posjetitelja internetske stranice. Kolačići na naše internetske stranice nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također nisu povezani s neželjenim porukama (spamom), ne spremaju korisničko ime i lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje.

Da bi kolačiće mogli koristiti sukladno UREDBI (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Općoj uredbi o zaštiti podataka), Zakonu o provedbi Opće uredbe, Zakonu o elektroničkim komunikacijama, treba nam vaša privola.


Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Većina internet preglednika automatski prihvaća kolačiće. Ukoliko niste prilagodili postavke vašeg internet preglednika tako da odbija kolačiće, kolačići će biti postavljeni kada nastavite pristupati internetskoj stranici. Korištenjem i pregledavanjem naše web stranice, pristajete na kolačiće koji se koriste u skladu s ovim odredbama o kolačićima. Ako ne pristajete na postavljanje kolačića ili želite povući suglasnost, možete ukloniti postojeće kolačiće iz preglednika i spriječiti postavljanje novih kolačića mijenjanjem postavki preglednika.

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na internetskim stranicama electruss.hr.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite te na specijaliziranim web stranicama poput allaboutcookies.com


Kolačići koje koristimo na ovoj internetskoj stranici

Na našoj web stranici koristimo kolačiće kako bi pružili optimalno korisničko iskustvo za vrijeme posjete i poboljšali web mjesto. Koristimo sljedeće kolačiće:

Kolačići koji prate broj posjetitelja web stranice;

Kolačići s kojima istražujemo kako se posjetitelji kreću po stranici, da vidimo kamo postaviti sadržaje

Kolačići neophodni za funkcioniranje web stranice.


Kako mogu upravljati kolačićima?

Ako se ne slažete s korištenjem kolačića na vašoj web stranici, možete odabrati tu opciju unutar obavijesti o kolačićima. Odjaviti se možete i putem obrasca za upravljanje kolačićima u web pregledniku. Web preglednici nude razne opcije za ograničavanje upotrebe kolačića. Obično, te opcije se mogu pronaći u Alatima ili u izborniku Opcije. Možete također pročitati rubriku Pomoć na web pregledniku.  Više o opcijama oko upravljanja kolačićima za različite preglednike možete pročitati ovdje.

Koliko dugo čuvamo podatke?

To ovisi o vrsti kolačića. Kolačići posjete traju dok ne zatvorite web preglednik. Trajni kolačići mogu trajati nakon nekoliko mjeseci ili čak nekoliko godina. Kolačiće, također, možete i sami izbrisati u web pregledniku.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

European Interactive Digital Advertising Alliance (EU)

Internet Advertising Bureau (UK)

Internet Advertising Bureau (EU)

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)